Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Complimenten en klachten

Bij Syndion vinden we het belangrijk dat je goede zorg en ondersteuning krijgt en dat jij je prettig voelt. Soms kan het gebeuren dat er iets niet goed gaat. Vertel het dan. Samen zoeken we naar een oplossing. Zo verbeteren we onze zorg en ondersteuning. 

Ook als je een compliment hebt, horen we dat graag. Complimenten laten zien wat goed gaat en wat jij belangrijk vindt.

Drie mensen presenteren trays met groene groenten buiten een bakstenen gebouw.

Zit je ergens mee? Praat erover!

Ben je niet tevreden? Of doen we niet wat we hebben afgesproken? Blijf hier dan niet mee zitten. Bespreek het eerst met je persoonlijk begeleider. Praten is het allerbelangrijkste en de eerste stap. Kom je er samen niet uit, dan kun je ook een gesprek aanvragen met de manager van de locatie. 

Cliëntvertrouwenspersoon

Kom je er niet uit met je persoonlijk begeleider of de manager? Dan kun je naar de cliëntvertrouwenspersoon stappen. De cliëntvertrouwenspersoon is er voor jou als je advies en ondersteuning nodig hebt. De cliëntvertrouwenspersoon staat aan jouw kant. 

Klachtenfunctionaris

De klachtenfunctionaris is er voor jou als je een officiële klacht hebt over de zorg of de ondersteuning die je ontvangt. De klachtenfunctionaris gaat actief aan de slag met jouw klacht en zoekt samen met jou en de zorgorganisatie naar een oplossing. 

Twijfel je?

Weet je niet zeker wie je moet benaderen? Dat is niet erg. Je mag altijd contact opnemen met de cliëntvertrouwenspersoon of de klachtenfunctionaris. Zij bekijken samen met jou wat het beste is in jouw situatie.

Wet zorg en dwang (Wzd)

De Wet zorg en dwang gaat over de rechten van mensen met een verstandelijke beperking of mensen met een aandoening zoals dementie. 

Deze wet zorgt ervoor dat mensen die onvrijwillige zorg krijgen, goed worden beschermd. Het idee achter de wet is dat onvrijwillige zorg alleen mag worden gegeven als het echt niet anders kan. Dit is bijvoorbeeld het geval als de veiligheid van de persoon zelf of van anderen in gevaar komt. 

Via onderstaande knop kom je meer te weten over hoe Syndion omgaat met de Wet zorg en dwang. 

Commissie Meldcode

Als medewerkers vermoeden dat een cliënt te maken heeft met seksuele intimidatie, huiselijk geweld en/of (kinder)mishandeling melden zij dit aan de Commissie Meldcode. 

De Commissie Meldcode bestaat uit medewerkers van Syndion. De commissie onderzoekt de melding, geeft advies over vervolgstappen en houdt indien nodig contact met de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd. Ook volgt de commissie, als dit van toepassing is, hoe de samenwerking met Veilig Thuis verloopt.

Ben je cliënt van Syndion en slachtoffer van seksuele intimidatie, huiselijk geweld en/of (kinder)mishandeling? Meld dit dan via je persoonlijk begeleider, manager van de locatie waar jij woont/werkt of cliëntvertrouwenspersoon. Zij geven jouw melding door aan de Commissie Meldcode. Ook als je als cliënt seksuele intimidatie, huiselijk geweld en/of (kinder)mishandeling vermoedt bij iemand anders kun je dat bij hen melden. 

Wet bescherming klokkenluiders

Deze wet is er voor werknemers en werkgevers. Ook oud-werknemers, vrijwilligers, flexwerkers, zzp’ers en stagiairs vallen onder deze wet. In de brochure Wet bescherming klokkenluiders lees je meer over deze wet.