Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Verwijzen naar Syndion?

Wij helpen graag! We gebruiken al onze creativiteit om die ondersteuning te bieden die cliënten wensen en nodig hebben. Ouders, familie, belangenbehartigers en anderen in het netwerk worden daar nauw bij betrokken.

Drie mensen in een tuin, één persoon in een rolstoel, bezig met tuinieren.

Syndion doen we samen

Wil je iemand met een beperking (lichamelijk en/of verstandelijk) of met niet-aangeboren hersenletsel doorverwijzen voor wonen, ondersteuning in de thuissituatie, dagbesteding of werk? Neem dan contact op met het cliëntservicebureau. 

Samen gaan we op zoek naar de best passende vorm van zorg en ondersteuning. De wensen en mogelijkheden van de cliënt staan hierbij centraal. De verwijsmogelijkheden zijn divers. Waar mogelijk zetten we in op maatwerk.

Wij ondersteunen kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een:

  • Verstandelijke beperking
  • Lichamelijke beperking
  • Meervoudige beperking
  • Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
  • Autisme of een aan autisme verwante contactstoornis

Veelgestelde vragen

Kan ik zelf contact opnemen met een locatie waar ik interesse voor heb?

Voor locaties is het vaak niet handig om rechtstreekse telefoontjes of bezoekjes te krijgen van belangstellenden. Neem daarom altijd eerst contact op met het cliëntservicebureau. De medewerkers kunnen in overleg met de cliënt een bezoek aan de locatie regelen.

Staat op de website bij welke locaties ruimte is voor nieuwe cliënten?

We vermelden geen lege plekken op onze website, omdat plaatsing van verschillende dingen af kan hangen. Soms is een locatie voor een bepaalde doelgroep, bijvoorbeeld jongeren of juist ouderen. In de locatiezoeker staan per locatie een uitgebreide omschrijving en verschillende foto's. Als je op basis van die informatie in een locatie geïnteresseerd bent, kun je bij het cliëntservicebureau terecht.

Kan ik voor algemene informatie en vragen ook het Servicepunt in Dordrecht bellen?

Voor algemene informatie kun je het beste contact zoeken met het hoofdkantoor in Gorinchem. Hier zijn alle ondersteunende diensten gehuisvest en ook het Cliëntservicebureau zit hier. Cliënten die al zorg hebben bij Syndion kunnen met lokale vragen over locaties in de Drechtsteden terecht bij het Servicepunt in Dordrecht. Ook ambulante medewerkers van Syndion vinden hier een werkplek.

Kan Syndion helpen bij het regelen van een indicatie?

Het aanvragen van een indicatie verschilt per doelgroep en per zorgsoort/zorgzwaarte. Medewerkers van het Cliëntservicebureau van Syndion kunnen je verwijzen naar de juiste instanties om de aanvraag te regelen. Waar nodig ondersteunen de medewerkers van het Cliëntservicebureau je hierbij.

Ik woon buiten het werkgebied van Syndion. Biedt Syndion hier wel ondersteuning?

In principe kunnen we ook mensen met een handicap ondersteunen die (net) buiten het werkgebied van Syndion wonen. Het hangt natuurlijk van de soort vraag af. Het Cliëntservicebureau kan je vertellen of wij je zorgvraag kunnen beantwoorden.

Zijn er wachtlijsten bij Syndion?

Dit verschilt per locatie. Bij de meeste dagbestedingslocaties zijn er geen wachtlijsten; bij sommige woonlocaties ook niet. Maar ook als er wel een wachtlijst is, betekent dit niet altijd dat er ook een lange wachttijd is. Maak je belangstelling altijd kenbaar bij het Cliëntservicebureau. Plaatsing gaat meestal wel in volgorde van aanmelding.

Meer weten?

Bij het Cliëntservicebureau kun je terecht voor informatie, advies of aanmelding. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur.