Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Samen Anders Leren Werken

Heb jij een goed idee voor toekomstbestendige zorg?
Door de stijgende zorgkosten, toenemende complexe zorgvragen en oplopende personeelstekorten kunnen zorgorganisaties in 2030 niet op dezelfde manier zorg blijven verlenen. De gehandicaptenzorg staat dus voor een grote uitdaging om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) roepen dan ook op de zorg en ondersteuning aan mensen met een beperking anders te organiseren. Syndion doen we samen: Samen Anders Leren Werken

Groots denken, Klein beginnen. Klein beginnen, Groots resultaat.

We hebben inmiddels al tien enthousiaste reacties gehad op onze eerste oproep voor ideeën in het kader van Samen Anders Leren Werken. Wat mooi dat er zo veel enthousiaste mensen binnen Syndion zijn die mee willen denken. We zijn nu, samen met de eerste ideeëninbrengers, gestart om de ideeën verder te onderzoeken en uit te werken. We houden jullie hiervan op de hoogte via RAAK, nieuwsbrieven, Synvol en social media.

We hebben bij deze eerste ronde veel ideeën ontvangen rondom de inzet van zorgtechnologie. In de volgende ronde horen we graag waar jullie tegenaan lopen in de dagelijkse praktijk, in de samenwerking met het netwerk van de cliënt of op administratief gebied. Welke knelpunten en/of uitdagingen komen jullie tegen die Samen Anders Leren Werken in de weg staan? Ga hierover vooral ook het gesprek aan met collega’s, cliënten, verwanten en vrijwilligers. Groots denken, Klein beginnen. Klein beginnen, Groots resultaat staat daarbij centraal. Kijk in de eerste plaats naar je directe (woon en/of werk) omgeving. Welke kleine stappen kunnen daar al gezet worden? Waar loop jij tegenaan? 

Digitale dagbesteding

Eén van de ideeën is het idee van Rob. Hij is NAH-cliënt bij Syndion. Hij kent zelf de uitdagingen van vermoeidheid en vervoersproblemen en is samen met een een aantal collega's gestart met iets nieuws: Digitale Dagbesteding. Dit biedt cliënten de kans om, zelfs vanuit huis, deel te nemen aan dagbesteding. Zo creëren ze meer ritme, structuur en contacten, zonder drempels van reizen. Rob is nu een veranderaar geworden en inspireert zijn omgeving. Bekijk voor meer info onderstaande video. Heb jij een idee? Dien het in of sluit je aan als veranderaar!

Dien je ideeën in via het aanmeldformulier

Dit kun je natuurlijk ook als team/groep/locatie doen. Je kunt het aanmeldformulier invullen, maar je mag ook een filmpje opnemen of een tekening van het idee maken. Na de aanmelding ga je met hulp van een ervaren collega en een mooie methodiek je knelpunten en/ of uitdagingen onderzoeken en werk je mogelijke oplossingen verder uit. 

Word je enthousiast om een bijdrage te leveren aan toekomstbestendige zorg?