Naald en daad

Naald en Daad is een kleinschalig textielatelier van Syndion in “Het Sterrenwiel” in de wijk Sterrenburg in Dordrecht. Sinds januari 2015 werken hier 16 enthousiaste mensen met een beperking die onder begeleiding hun vakmanschap op het gebied van textiel ontwikkelen.

Naald en daad

Wie zijn wij?
Naald en Daad is een kleinschalig textielatelier van Syndion in “Het Sterrenwiel” in de wijk Sterrenburg in Dordrecht. Sinds januari 2015 werken hier 16 enthousiaste mensen met een beperking die onder begeleiding hun vakmanschap op het gebied van textiel ontwikkelen. Naast de activiteiten die wij ondernemen op het gebied van textiel zijn deze cliënten ook servicegericht actief in en om het Sterrenwiel. Er zijn zowel op het gebied van textiele activiteiten als op het gebied van (servicegerichte) participatie activiteiten mogelijkheden voor de cliënten om zich verder te ontwikkelen. Naast deze ontwikkelingsgerichte activiteiten is er ook ruimte om met een ander doel bij Naald en Daad te komen. Bijvoorbeeld om te beleven, te ontlasten, sociaal samenzijn, of om een bepaalde structuur te creëren.

Wat is “Het Sterrenwiel”?
Het Sterrenwiel is onderdeel van de organisatie “De Wielborgh”. Het Sterrenwiel bestaat uit een aantal seniorenwoningen, een ontmoetingsruimte en diverse ruimtes waar ook andere organisaties dienstverlening aanbieden en onderling samenwerken.