Dagboerderij De Hoeff

Dagboerderij De Hoeff is een basisvoorziening voor cliënten die veel begeleiding en structuur nodig hebben. De werkzaamheden zijn het kweken van groente, fruit, kruiden en tuinplanten. De producten worden verkocht aan bedrijven en particulieren

Dagboerderij De Hoeff

Op dagboerderij De Hoeff in Giessenburg werken bijna 80 mensen met een beperking die begeleiding en structuur nodig hebben. De cliënten werken in een van de drie groepen:

Tuinderij

Hier werken 40 cliënten die alle groente en fruit kweken en de kruiden en tuinplanten bijhouden. Dit gebeurt op het land en in de kassen. Ook zorgen zij voor de dierenweide, waar onder andere geiten, schapen en kippen te vinden zijn. Hier worden verse groenten en streekproducten verkocht.

Keukengroep

Op de keukengroep werken 18 cliënten. Zij verwerken de opbrengst van het land tot heerlijke producten. Deze worden geleverd aan bedrijven, maar zijn ook voor iedereen te koop in de winkel bij De Hoeff. Bovendien verzorgen deze cliënten de catering voor de lunchroom en de theetuin.

Zorggroep/ouderengroep

Dan is er nog een groep die uit 15 cliënten bestaat en ongeveer 5 ouder wordende cliënten. Deze cliënten beleven arbeidsmatige activiteiten mee en dragen bij naar mogelijkheden en interesse.