Syndion. Doen we samen.

Nieuws van Syndion over het CoronavirusButton tips.jpg

Maatregelen vanaf 1 september 2020

04-09-2020 Op dinsdag 1 september gaven premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge weer een persconferentie. In dit overzicht zie je in één oogopslag de maatregelen per 1 september 2020.

Hoe bereidt Syndion zich voor op een mogelijke tweede golf?

06-08-2020 Wij zijn blij te kunnen melden dat er momenteel geen medewerkers en cliënten van Syndion positief getest zijn op corona. Hoe bereidt Syndion zich voor op een mogelijke tweede Corona-golf?

Versoepelingen vanaf 1 juli

30-06-2020 Er is weer wat meer versoepelingen mogelijk binnen Syndion.

1,5 meter afstand is altijd de norm

25-06-2020 Op woensdag 24 juni vertelden premier Mark Rutte en minister De Jonge op televisie over corona en de nieuwe regels. Het gaat om regels voor binnen en buiten per 1 juli 2020. De belangrijkste dingen vind je hier.

Minder maatregelen, beter opletten [klik op lees meer om de routekaart te bekijken]

09-06-2020 Het RIVM geeft de afgelopen weken gelukkig steeds een lager aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en meldingen van sterfgevallen door. Doordat de versoepelingen elkaar in een rap tempo opvolgen, denken we al snel dat het virus 'over' is.

Schema testbeleid

03-06-2020 Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen in Nederland getest worden op het coronavirus. Iedereen die milde corona gerelateerde klachten heeft, kan door de GGD worden getest. Via het landelijke telefoonnummer 0800-1202 kan hiervoor een afspraak gemaakt worden met de GGD in de eigen regio. Het nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur. Bij het maken van een afspraak, verzoekt de GGD om het Burgerservicenummer bij de hand te houden. Bij de afspraak neemt de GGD de PCR-test af. Bij deze test wordt met een wattenstaafje in de neus en keel gestreken. In het laboratorium wordt onderzocht of hierin erfelijk materiaal van het virus zit. Als dat zo is dan staat vast dat deze persoon op dat moment met het virus is besmet. De uitslag wordt zo snel mogelijk telefonisch doorgegeven. Mensen die geen corona gerelateerde klachten hebben kunnen niet worden getest. Mensen met zware klachten moeten altijd contact opnemen met hun huisarts.

Routekaart Syndion voor de bezoekregeling

20-05-2020 De overheid heeft aangegeven dat er per 15 juni 2020 voor iedere cliënt in een instelling of kleinschalige woonvoorziening op een goede manier invulling is gegeven aan het ontvangen van bezoek.

Van overleven naar doorleven...

15-05-2020 Harry en Christa vertellen over de stand van zaken en hoe nu verder.

Dag van de Verpleging/Zorg

12-05-2020 Vandaag, 12 mei, is het de Dag van de Verpleging/Zorg en staan we stil bij alle hardwerkende zorgmedewerkers! Wat een fantastisch werk leveren jullie #dikkedankjewel

Routekaart Dagbesteding en Bezoekregeling

12-05-2020 Vanaf vandaag geldt een versoepeling van een aantal landelijke maatregelen. De samenleving wordt in stappen weer opener.

Brief aan cliënten, ouders en verwanten

08-05-2020 Vandaag is er een brief aan cliënten, ouders en verwanten gestuurd met informatie over de ontwikkelingen van de maatregelen in verband met Corona. Hier kunt u deze brief lezen.

Kaarten voor het Albert Schweitzer ziekenhuis

30-04-2020 De cliënten van de Minnaertweg hebben deze kaarten ingekleurd voor het personeel van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Het is in een initiatief van collega-instellig Gemiva, zij hebben de kaarten ontworpen en verspreid in Dordrecht.

'Begeleiden doen we het liefst van dichtbij'

24-04-2020 Ambulant begeleider Iris vertelt in onderstaand artikel hoe zij, en haar collega's bij Syndion, hun werk blijven uitvoeren in deze coronatijd. Wij zijn ontzettend trots op deze zorg-kanjers! Klik op 'lees meer' voor het hele artikel.

Factsheet van de Rijksoverheid

24-04-2020 Hiernaast zie je een factsheet van de Rijksoverheid met een overzicht van de maatregelen in Nederland om het coronavirus onder controle te houden.

Verlenging maatregelen tot 20 mei

23-04-2020 De uitkomst van de persconferentie van afgelopen dinsdagavond is dat de huidige maatregelen verlengd worden tot 20 mei as. Alleen voor kinderen komen er versoepelde maatregelen. De basisscholen en de kinderopvang zullen per 11 mei weer starten in aangepaste vorm.

Het coronavirus houdt ons inmiddels al meer dan een maand in de greep

22-04-2020 Binnen Syndion betreuren we op dit moment het overlijden van één cliënt als gevolg van Corona. We leven mee met de familie, de andere bewoners en de medewerkers op deze locatie. Op een paar andere locaties zijn cliënten en medewerkers positief getest op Corona. Daar waar dat aan de hand is, worden alle betrokkenen: cliënten, ouders/verwanten en het team uiteraard direct op de hoogte gesteld.

Locaties worden verrast door Samen voor Syndion

21-04-2020 Woensdag 15 april zijn alle woonlocaties verrast met een verrassingsdoos. Deze is geschonken door Samen voor Syndion en bevat allerlei gezonde lekkernijen waar de locatie in deze lastige tijd van kan genieten. Er is volop van genoten…

Website eenvoudige taal met corona info

14-04-2020 We hebben op de website van Syndion, in eenvoudige taal, ook info over corona toegevoegd in eenvoudige taal. www.syndion.nl/client

Testen zorgmedewerkers

08-04-2020 Vanaf 6 april kunnen ook zorgmedewerkers (dus ook die buiten het ziekenhuis werkzaam zijn), worden getest op het coronavirus. Wij volgen hierin de landelijke richtlijnen van het RIVM. Onze medewerkers zijn geïnformeerd over de aanvraagprocedure.

Zoveel mooie, liefdevolle, creatieve en ontroerende reacties

03-04-2020 Klik op 'lees meer' om een compilatie van de laatste 3 weken te zien.

Laatste nieuws 3 april 2020

03-04-2020 Syndion heeft de dagbestedingslocatie DAC Gorcum omgebouwd naar een Corona noodvoorziening. Hier beschikken we over alle faciliteiten die nodig zijn om cliënten met het Corona virus op te vangen...

Digitale versie "Syn in Nieuws" met corona nieuws

02-04-2020 Vorige week hebben alle cliënten de Syn in Nieuws op de mat gekregen. Hierin staat o.a. informatie over het coronavirus in eenvoudige taal.

Laatste nieuws 1 april 2020

01-04-2020 Gisteravond heeft Premier Rutte aangekondigd dat de landelijke maatregelen worden verlengd tot en met 28 april as.

Trots op jullie

27-03-2020 Ook voor kwetsbare mensen die via Syndion zorg en begeleiding krijgen zijn het nu zware tijden. Het is ook heftig voor hun familie, vrienden en naasten.

Laatste nieuws 25 maart 2020

25-03-2020 De VGN heeft een bezoekregeling voor de gehandicaptenzorg vastgesteld. Vanmorgen in het crisisteam hebben we gekeken wat dit betekent in de praktijk.

Laatste nieuws 24 maart 2020

24-03-2020 Om onze cliënten goed te informeren over het Coronacirus staat de Syn in Nieuws bijna geheel in het teken van het Corona virus. Deze zal eind van deze week verzonden worden en op deze website worden geplaatst.

Laatste nieuws 23 maart 2020

23-03-2020 Vooralsnog zijn er binnen Syndion geen cliënten en medewerkers met vastgesteld Coronavirus. Een aantal cliënten zijn getest, maar gelukkig was de uitslag negatief. Wel zijn er bij een aantal cliënten vermoedens. Dit op basis van contact met de huisarts.

Laatste nieuws 20 maart 2020

20-03-2020 Bezoekregeling - Locaties met zeer kwetsbare cliënten. Op locaties met zeer kwetsbare cliënten is het beleid als volgt. We willen het risico op ziek worden en verspreiding van het Corona virus zo klein mogelijk houden.

Laatste nieuws 19 maart 2020

19-03-2020 Het uitgangspunt van Syndion is dat we onze cliënten blijven begeleiden. Juist in een onzekere tijd als nu is het belangrijk er voor cliënten te zijn.

Brief aan cliënten, ouders en verwanten

16-03-2020 Bijgaande brief is vandaag via de locaties verzonden aan alle cliënten, ouders en verwanten. In deze brief staan onze maatregelen per 17 maart.

Laatste nieuws 16 maart 2020

16-03-2020 Inmiddels heeft Syndion een crisisteam Corona samengesteld, dat de ontwikkelingen nauwgezet volgt. De landelijke richtlijn is er op gericht sociale contacten zoveel mogelijk te beperken om verspreiding van het virus af te remmen. Gezien deze richtlijnen zijn wij genoodzaakt een aantal aanvullende en ingrijpende maatregelen te nemen.

Laatste nieuws 15 maart 2020

15-03-2020 Syndion heeft i.v.m. de coronacrisis een crisisteam samengesteld dat de ontwikkelingen nauwgezet volgt. De landelijke richtlijn is er op gericht sociale contacten zoveel mogelijk te beperken om verspreiding van het virus af te remmen. Syndion heeft daarom vandaag (zondag 15 maart) besloten om vanaf dinsdag 17 maart alle dagbestedingslocaties / werkactiviteiten/ondersteuning op school en KDC`s te sluiten.

Laatste nieuws 12 maart 2020

12-03-2020 Er is vandaag een persconferentie geweest vanuit de landelijke overheid. Hierbij zijn de volgende richtlijnen aangekondigd. Deze gelden vooralsnog tot 31 maart 2020

Laatste algemeen nieuws over het Coronavirus

Mocht er een besmetting zijn op een woonlocatie van Syndion dan geeft de GGD advies ten aanzien van isolatie en bescherming. Zij stemmen dit advies af op de landelijke stand van zaken. Op dit moment is het advies strikte thuisisolatie. Dit betekent ook dat het bezoek tot  een noodzakelijk minimum beperkt moet worden. 

De landelijke adviezen en richtlijnen hiervoor zijn niet altijd goed toepasbaar bij onze situaties en doelgroep. In overleg met de GDD in geval van verdenking of besmetting zullen wij extra alert zijn om de bijzonderheden van de casus en situatie duidelijk te schetsen. U kunt hierbij denken aan:

 • Cliënt wel/niet in staat tot volgen van instructie en dragen van beschermingsmateriaal.
 • Ongeschikte huisvesting, gedeeld sanitair.
 • Gedragsproblemen die ontstaan bij afwijkingen van structuur en ritme of bij beperkingen in bewegingsvrijheid.
 • Cliënten met ernstige agressie of gedragsproblemen waarvoor fysieke beheersing nodig is.
 • De afhankelijkheid van wisselende begeleiders en onervaren in het verzorgen met beschermingsmateriaal.

Preventief wat kun je doen?

 • Was je handen vaak met water en zeep
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Schud geen handen meer
 • Raak zo min mogelijk je ogen, neus en mond aan
 • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten
 • Blijf op 2 meter afstand van mensen die hoesten en niezen

We gebruiken cookies die nodig zijn voor een goede werking van onze website. Naast deze elementaire cookies zetten we analytische cookies in voor het verzamelen van statistieken zodat we onze website kunnen verbeteren. Klik hier voor meer informatie.