Syndion. Doen we samen.

2022-01-21 afbeelding wat te doen in het weekend voor op website.jpg

Nieuws van Syndion over het Coronavirus

Update coronavirus september 2022

26-09-2022 Ondanks dat de klachten door corona wellicht meevallen, neemt de druk op de zorg toe als collega’s meerdere dagen niet op het werk aanwezig kunnen zijn vanwege een besmetting. En kan een besmetting voor een kwetsbaar persoon nog steeds risicovol zijn.

Geef met elkaar extra aandacht aan preventie en hygiëne

05-07-2022 Het aantal coronabesmettingen loopt weer op, in de regio en ook bij Syndion zien we dit. De mate waarin mensen klachten ervaren door een besmetting is wisselend.

Updat coronavirus 25 februari 2022

25-02-2022 Vanaf 25 februari as. vervallen (bijna) alle coronamaatregels. Het is fijn dat de versoepelingen worden doorgevoerd, maar ook spannend! Er zijn nog steeds veel mensen besmet met het coronavirus, ook binnen Syndion. Voor de gehandicaptenzorg gelden een aantal andere regels dan de landelijke maatregelen.

Coronavirus update 17 februari 2022

17-02-2022 In de persconferentie van dinsdag heeft minister Ernst Kuipers ons verteld dat het land weer opengaat! Dit gebeurt in 3 stappen klik op lees meer hoe we dit bij Syndion doen.

Update coronavirus 11 februari 2022

11-02-2022 Geen extra quarantaine eisen voor jongeren tot en met 17 jaar. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven alleen nog in quarantaine als zij zelf klachten hebben en/of positief getest zijn. Zij hoeven niet in quarantaine bij een positief geteste huisgenoot of na nauw contact met een besmet persoon.

Update coronavirus 26 januari 2022

28-01-2022 In de persconferentie van dinsdagavond zijn, ondanks het hoge aantal besmettingen, nieuwe versoepelingen aangekondigd. Klik hier voor de corona maatregelen per 26 januari jl. Hieronder lees je wat dit voor Syndion betekent.

Update coronavirus 20 januari 2022

21-01-2022 Met onderstaande versoepelingen blijft het van groot belang dat we ons houden aan de basisregels. [Klik op lees meer voor meer info]

Update coronavirus 20 december 2021

20-12-2021 Afgelopen zaterdag is tijdens de persconferentie medegedeeld dat Nederland vanaf zondag 19 december tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022 in lockdown gaat. Dit betekent dat alle niet-essentiële voorzieningen dichtgaan, zoals alle niet essentiële winkels, musea, bioscopen, etc. Klik op "lees meer" wat deze maatregelen voor Syndion betekenen.

Update coronavirus 1 december 2021

01-12-2021 Vanaf zondag 28 november jl. zijn er aangescherpte coronamaatregelen. Deze regels gelden tot 19 december as. Op 14 december wordt de situatie opnieuw door het kabinet beoordeeld.

Update coronavirus 15 november

15-11-2021 Vanaf zaterdag 13 november zijn er nieuwe, strengere coronamaatregelen. Deze regels gelden tot 4 december. Op 3 december wordt de situatie opnieuw door het kabinet beoordeeld. Wat de maatregelen voor Syndion betekenen lees je hieronder.

Update coronavirus 5 november 2021

05-11-2021 Het aantal besmettingen is in de afgelopen weken hard gestegen en het aantal mensen in het ziekenhuis en op de IC’s loopt op. Het kabinet heeft extra maatregelen afgekondigd om de snelle verspreiding van het virus af te remmen.Het is van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen, ongeacht of iemand wel of niet gevaccineerd is. De basisregels helpen om besmetting te voorkomen. Daarnaast gelden de landelijke maatregelen. [klik op lees meer]

Update coronavirus 21 juli 2021

22-07-2021 Sinds het aantal coronabesmettingen stijgt, overlegt het kabinet wekelijks over de stand van zaken. Afgelopen maandag is bekend gemaakt, dat er vooralsnog geen aanvullende maatregelen komen om het coronavirus te bestrijden.

Het vaccineren is begonnen!

24-02-2021 Vanaf vandaag is het eindelijk zover! Het vaccineren van de bewoners van onze woonlocaties is begonnen (uiteraard alleen wanneer ze daarvoor toestemming hebben gegeven). Deze week zijn de regio's Rivierengebied, Drechtsteden en Den Bosch aan de beurt. De overige regio's volgen de komende weken. Hier ontvangt u, als het zover is, vanuit de woonlocatie bericht over. We zijn blij dat zowel onze bewoners als zorgmedewerkers vanaf nu de mogelijkheid hebben om het vaccin te krijgen. Dit is een belangrijke stap in de aanpak van het coronavirus!

Update vaccinatie cliënten

28-01-2021 Het vaccineren van cliënten is wel weer een stapje dichterbij. De huisartsenposten (HAP) in onze regio's beschikken nu over alle benodigde informatie voor het vaccineren van de cliënten. Voor wilsonbekwame cliënten wordt een toestemmingformulier ingevuld door de wettelijk vertegenwoordiger. Wilsbekwame cliënten vullen zelf het toestemmingsformulier in. De cliënt of wettelijk vertegenwoordiger ontvangt het formulier vanuit de woonlocatie. Wanneer de vaccins bij de HAP's binnen zijn, zullen ze op de locaties komen vaccineren. Ze maken hiervoor ene afspraak met de locatie. Het vaccineren is gratis en vrijwillig. Als gekozen wordt voor vaccinatie volgt de 2e vaccinatie na 4 weken.

Maatregelen per 20 januari

21-01-2021 Gisterenmiddag heeft de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge plaatsgevonden. Het kabinet maakt zich grote zorgen om de Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen. Zij waarschuwen voor een 3e coronagolf in maart/april. Om dit voor te blijven is het noodzakelijk om extra coronamaatregelen in te voeren.

Nieuws over vaccinatie cliënten Syndion

19-01-2021 Vorige week hebben we gecommuniceerd dat op maandag 25 januari in enkele instellingen/huisartsenpraktijken gestart wordt met de vaccinatie met Moderna bij bewoners van kleinschalige woonvormen en instellingen voor mensen met een beperking waarbij de huisarts de medische verantwoordelijkheid draagt zoals bij de cliënten van Syndion het geval is. Helaas is er een aanpassing in het vaccinatieprogramma aan cliënten die onder de huisarts vallen waardoor er bij Syndion niet op maandag 25 januari gestart wordt met vaccinatie.

Informatie Vaccineren Update Coronavirus crisisteam 14 jan 2021

15-01-2021 De informatie rondom vaccineren wijzigt bijna dagelijks. Op dit moment hebben wij de volgende informatie vanuit de VGN ontvangen.

Coronavaccin

24-12-2020 Onze medewerkers hebben bijgaande brief ontvangen met betrekking tot het Coronavaccin en de vaccinatie die voor medewerkers ter beschikking komt. Graag delen wij deze brief ook met onze cliënten en ouders/verwanten. We staan stil bij de volgende onderwerpen: Vaccineren; waarom en voor wie zou ik dat doen? Onduidelijkheden Volledige en betrouwbare informatie Dialoog Vaccineren doe je voor elkaar Het blijft jouw eigen keuze Uiteraard zullen wij je op de hoogte houden. Zodra we meer weten over de vaccinatie die voor cliënten ter beschikking wordt gesteld, dan zullen we daarover uiteraard apart communiceren.

Persconferentie van 14 december 2020

15-12-2020 Zoals verwacht is gisteren tijdens de persconferentie een strenge lockdown afgekondigd. Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we landelijk een snelle toename in het aantal besmettingen, tot zo’n 9.000 per dag. Binnen Syndion zien wij ook een stijging van het aantal positieve besmettingen, met name onder medewerkers. Helaas is de bron van een besmetting niet altijd te herleiden. Maar wat wel duidelijk is: hoe meer contacten, hoe meer besmettingen. Lees hier hoe Syndion daarmee omgaat.

Persconferentie van 17 november

18-11-2020 Naar aanleiding van de persconferentie van gisteren hierbij een kort bericht. Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. We houden ons goed aan de maatregelen, en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet. Daarom is het van belang dat de gedeeltelijke lockdown wordt voortgezet. Het aantal contactmomenten en reisbewegingen moeten we blijven beperken. Bijgaand vinden jullie een factsheet met de geldende maatregelen vanaf morgen.

Nieuwsbrief en samenvatting Coronavirus

29-10-2020 Klik op [lees meer] en bekijk de samenvatting en nieuwsbrief rondom de stand van zaken van het coronavirus.

Tweede golf binnen Syndion

12-10-2020 De tweede Coronagolf maakt zijn opmars. Helaas is deze 2de golf voor Syndion heftiger dan de 1ste golf, en hebben we binnen Syndion te maken met Coronabesmettingen. Syndion is een organisatie met ruim 70 locaties, 1300 medewerkers en 1600 cliënten. Op dit moment is de stand van zaken binnen Syndion het volgende: • 4 locaties met een corona-uitbraak • 23 positief geteste cliënten • 2 cliënten waarvan de situatie zeer zorgelijk is • 2 cliënten overleden • 23 positief geteste medewerkers Om de veiligheid en gezondheid van onze cliënten te waarborgen hebben we een cohortafdeling geopend op de van Strijsingel in Dordrecht. Daar verblijven momenteel 7 cliënten. We staan in ons gevecht tegen het coronavirus gelukkig niet alleen. We hebben een goede samenwerking met de lokale huisarts voor de locaties met uitbraak in de regio Dordrecht. We blijven zorgvuldig werken volgens de richtlijnen en hebben voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen(PBM) voor onze medewerkers. Iedereen doet enorm zijn best en helpt elkaar waar nodig. Samen blijven we werken aan de beste zorg voor onze cliënten.

Gebruik mondkapjes binnen Syndion

08-10-2020 Omdat Syndion te maken heeft met een groot aantal (vermoedens van) besmettingen, kiezen we ervoor om de komende 6 weken uit voorzorg mondkapjes te gebruiken. Het verzoek aan u, als bezoeker van onze locatie, is om bij binnenkomst, in de algemene ruimten en gangen een niet medisch mondkapje te dragen.

Corona: 4 locaties in lockdown

05-10-2020 Met het aanwakkeren van het Coronavirus zijn er helaas bij Syndion 4 locaties in lockdown gegaan.

Maatregelen vanaf 1 september 2020

04-09-2020 Op dinsdag 1 september gaven premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge weer een persconferentie. In dit overzicht zie je in één oogopslag de maatregelen per 1 september 2020.

Hoe bereidt Syndion zich voor op een mogelijke tweede golf?

06-08-2020 Wij zijn blij te kunnen melden dat er momenteel geen medewerkers en cliënten van Syndion positief getest zijn op corona. Hoe bereidt Syndion zich voor op een mogelijke tweede Corona-golf?

Versoepelingen vanaf 1 juli

30-06-2020 Er is weer wat meer versoepelingen mogelijk binnen Syndion.

1,5 meter afstand is altijd de norm

25-06-2020 Op woensdag 24 juni vertelden premier Mark Rutte en minister De Jonge op televisie over corona en de nieuwe regels. Het gaat om regels voor binnen en buiten per 1 juli 2020. De belangrijkste dingen vind je hier.

Minder maatregelen, beter opletten [klik op lees meer om de routekaart te bekijken]

09-06-2020 Het RIVM geeft de afgelopen weken gelukkig steeds een lager aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en meldingen van sterfgevallen door. Doordat de versoepelingen elkaar in een rap tempo opvolgen, denken we al snel dat het virus 'over' is.

Schema testbeleid

03-06-2020 Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen in Nederland getest worden op het coronavirus. Iedereen die milde corona gerelateerde klachten heeft, kan door de GGD worden getest. Via het landelijke telefoonnummer 0800-1202 kan hiervoor een afspraak gemaakt worden met de GGD in de eigen regio. Het nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur. Bij het maken van een afspraak, verzoekt de GGD om het Burgerservicenummer bij de hand te houden. Bij de afspraak neemt de GGD de PCR-test af. Bij deze test wordt met een wattenstaafje in de neus en keel gestreken. In het laboratorium wordt onderzocht of hierin erfelijk materiaal van het virus zit. Als dat zo is dan staat vast dat deze persoon op dat moment met het virus is besmet. De uitslag wordt zo snel mogelijk telefonisch doorgegeven. Mensen die geen corona gerelateerde klachten hebben kunnen niet worden getest. Mensen met zware klachten moeten altijd contact opnemen met hun huisarts.

Routekaart Syndion voor de bezoekregeling

20-05-2020 De overheid heeft aangegeven dat er per 15 juni 2020 voor iedere cliënt in een instelling of kleinschalige woonvoorziening op een goede manier invulling is gegeven aan het ontvangen van bezoek.

Van overleven naar doorleven...

15-05-2020 Harry en Christa vertellen over de stand van zaken en hoe nu verder.

Dag van de Verpleging/Zorg

12-05-2020 Vandaag, 12 mei, is het de Dag van de Verpleging/Zorg en staan we stil bij alle hardwerkende zorgmedewerkers! Wat een fantastisch werk leveren jullie #dikkedankjewel

Routekaart Dagbesteding en Bezoekregeling

12-05-2020 Vanaf vandaag geldt een versoepeling van een aantal landelijke maatregelen. De samenleving wordt in stappen weer opener.

Brief aan cliënten, ouders en verwanten

08-05-2020 Vandaag is er een brief aan cliënten, ouders en verwanten gestuurd met informatie over de ontwikkelingen van de maatregelen in verband met Corona. Hier kunt u deze brief lezen.

Kaarten voor het Albert Schweitzer ziekenhuis

30-04-2020 De cliënten van de Minnaertweg hebben deze kaarten ingekleurd voor het personeel van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Het is in een initiatief van collega-instellig Gemiva, zij hebben de kaarten ontworpen en verspreid in Dordrecht.

'Begeleiden doen we het liefst van dichtbij'

24-04-2020 Ambulant begeleider Iris vertelt in onderstaand artikel hoe zij, en haar collega's bij Syndion, hun werk blijven uitvoeren in deze coronatijd. Wij zijn ontzettend trots op deze zorg-kanjers! Klik op 'lees meer' voor het hele artikel.

Factsheet van de Rijksoverheid

24-04-2020 Hiernaast zie je een factsheet van de Rijksoverheid met een overzicht van de maatregelen in Nederland om het coronavirus onder controle te houden.

Verlenging maatregelen tot 20 mei

23-04-2020 De uitkomst van de persconferentie van afgelopen dinsdagavond is dat de huidige maatregelen verlengd worden tot 20 mei as. Alleen voor kinderen komen er versoepelde maatregelen. De basisscholen en de kinderopvang zullen per 11 mei weer starten in aangepaste vorm.

Het coronavirus houdt ons inmiddels al meer dan een maand in de greep

22-04-2020 Binnen Syndion betreuren we op dit moment het overlijden van één cliënt als gevolg van Corona. We leven mee met de familie, de andere bewoners en de medewerkers op deze locatie. Op een paar andere locaties zijn cliënten en medewerkers positief getest op Corona. Daar waar dat aan de hand is, worden alle betrokkenen: cliënten, ouders/verwanten en het team uiteraard direct op de hoogte gesteld.

Locaties worden verrast door Samen voor Syndion

21-04-2020 Woensdag 15 april zijn alle woonlocaties verrast met een verrassingsdoos. Deze is geschonken door Samen voor Syndion en bevat allerlei gezonde lekkernijen waar de locatie in deze lastige tijd van kan genieten. Er is volop van genoten…

Website eenvoudige taal met corona info

14-04-2020 We hebben op de website van Syndion, in eenvoudige taal, ook info over corona toegevoegd in eenvoudige taal. www.syndion.nl/client

Testen zorgmedewerkers

08-04-2020 Vanaf 6 april kunnen ook zorgmedewerkers (dus ook die buiten het ziekenhuis werkzaam zijn), worden getest op het coronavirus. Wij volgen hierin de landelijke richtlijnen van het RIVM. Onze medewerkers zijn geïnformeerd over de aanvraagprocedure.

Zoveel mooie, liefdevolle, creatieve en ontroerende reacties

03-04-2020 Klik op 'lees meer' om een compilatie van de laatste 3 weken te zien.

Laatste nieuws 3 april 2020

03-04-2020 Syndion heeft de dagbestedingslocatie DAC Gorcum omgebouwd naar een Corona noodvoorziening. Hier beschikken we over alle faciliteiten die nodig zijn om cliënten met het Corona virus op te vangen...

Digitale versie "Syn in Nieuws" met corona nieuws

02-04-2020 Vorige week hebben alle cliënten de Syn in Nieuws op de mat gekregen. Hierin staat o.a. informatie over het coronavirus in eenvoudige taal.

Laatste nieuws 1 april 2020

01-04-2020 Gisteravond heeft Premier Rutte aangekondigd dat de landelijke maatregelen worden verlengd tot en met 28 april as.

Trots op jullie

27-03-2020 Ook voor kwetsbare mensen die via Syndion zorg en begeleiding krijgen zijn het nu zware tijden. Het is ook heftig voor hun familie, vrienden en naasten.

Laatste nieuws 25 maart 2020

25-03-2020 De VGN heeft een bezoekregeling voor de gehandicaptenzorg vastgesteld. Vanmorgen in het crisisteam hebben we gekeken wat dit betekent in de praktijk.

Laatste nieuws 24 maart 2020

24-03-2020 Om onze cliënten goed te informeren over het Coronacirus staat de Syn in Nieuws bijna geheel in het teken van het Corona virus. Deze zal eind van deze week verzonden worden en op deze website worden geplaatst.

Laatste nieuws 23 maart 2020

23-03-2020 Vooralsnog zijn er binnen Syndion geen cliënten en medewerkers met vastgesteld Coronavirus. Een aantal cliënten zijn getest, maar gelukkig was de uitslag negatief. Wel zijn er bij een aantal cliënten vermoedens. Dit op basis van contact met de huisarts.

Laatste nieuws 20 maart 2020

20-03-2020 Bezoekregeling - Locaties met zeer kwetsbare cliënten. Op locaties met zeer kwetsbare cliënten is het beleid als volgt. We willen het risico op ziek worden en verspreiding van het Corona virus zo klein mogelijk houden.

Laatste nieuws 19 maart 2020

19-03-2020 Het uitgangspunt van Syndion is dat we onze cliënten blijven begeleiden. Juist in een onzekere tijd als nu is het belangrijk er voor cliënten te zijn.

Brief aan cliënten, ouders en verwanten

16-03-2020 Bijgaande brief is vandaag via de locaties verzonden aan alle cliënten, ouders en verwanten. In deze brief staan onze maatregelen per 17 maart.

Laatste nieuws 16 maart 2020

16-03-2020 Inmiddels heeft Syndion een crisisteam Corona samengesteld, dat de ontwikkelingen nauwgezet volgt. De landelijke richtlijn is er op gericht sociale contacten zoveel mogelijk te beperken om verspreiding van het virus af te remmen. Gezien deze richtlijnen zijn wij genoodzaakt een aantal aanvullende en ingrijpende maatregelen te nemen.

Laatste nieuws 15 maart 2020

15-03-2020 Syndion heeft i.v.m. de coronacrisis een crisisteam samengesteld dat de ontwikkelingen nauwgezet volgt. De landelijke richtlijn is er op gericht sociale contacten zoveel mogelijk te beperken om verspreiding van het virus af te remmen. Syndion heeft daarom vandaag (zondag 15 maart) besloten om vanaf dinsdag 17 maart alle dagbestedingslocaties / werkactiviteiten/ondersteuning op school en KDC`s te sluiten.

Laatste nieuws 12 maart 2020

12-03-2020 Er is vandaag een persconferentie geweest vanuit de landelijke overheid. Hierbij zijn de volgende richtlijnen aangekondigd. Deze gelden vooralsnog tot 31 maart 2020

Meer aandacht voor de basisregels

Het is van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen, of je nu wel of niet gevaccineerd bent. Hoe beter we dit met elkaar doen, hoe minder het virus zich kan verspreiden en hoe minder beperkende maatregelen er nodig zullen zijn. De basisregels helpen aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

Onder de basisregels wordt verstaan:

  • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.

Zorgmedewerkers kunnen zich nog steeds met voorrang laten testen via het prioriteitsnummer 0800 - 8101.

  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
  • Schud geen handen.
  • Was vaak en goed je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

We gebruiken cookies die nodig zijn voor een goede werking van onze website. Naast deze elementaire cookies zetten we analytische cookies in voor het verzamelen van statistieken zodat we onze website kunnen verbeteren. Klik hier voor meer informatie.