Syndion. Doen we samen.

Logeren in een gezin

Een vast logeergezin kan jouw kind een vertrouwd en stabiel plekje bieden, zowel in een weekend als enkele dagen in de schoolvakanties. Dit ontlast jouw gezin. We gaan heel zorgvuldig te werk bij het koppelen van een kind aan een gezin. Het kind moet zich er thuis voelen, het naar zijn zin hebben. Het logeergezin moet een warme band opbouwen met je kind. Jij moet er alle vertrouwen in hebben dat je kind zich fijn voelt in het gezin. Daarom is er altijd eerst een uitgebreide kennismaking, in samenspraak met de ouders. Je kind gaat niet direct logeren, maar bijvoorbeeld eerst een paar uur wennen. Een logeergezin is een vrijwillige functie. Gezinnen melden zich hiervoor aan bij Syndion. Syndion coacht deze gezinnen en organiseert geregeld informatiebijeenkomsten rondom inhoudelijke thema's.

Logeergezin worden?
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe logeergezinnen, om nog meer kinderen een fijne plek te kunnen bieden. Is dit iets voor jouw gezin? Ook als alleenstaande of stel zonder kinderen kun je logeergezin worden. Meer weten? Lees HIER verder of neem contact op met logeergezinnen@syndion.nl.

Bij het Cliëntservicebureau kun je terecht voor informatie, advies of aanmelding. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren (09.00-17.00 uur) op telefoonnummer 0183-651 155 of via clientservicebureau@syndion.nl.